به گزارش گروه اجتماعی حیات، آزینا نبیزاده، سرپرست گروه ارزیابی فناوری سلامت و مطالعات مدیریتی و اقتصادی سازمان غذا و دارو، با اشاره به اینکه مقاومت آنتیبیوتیکی درواقع زیرمجموعه مقاومت ضد میکروبی بوده و مهمترین دلیل به وجود آمدن آن استفاده بیش از حد و نادرست از آنتیبیوتیکها است، گفت: یکی از عواملی که منجر به بروز مقاومت میشود، استفاده بیش از حد و مصرف خودسرانه آنتیبیوتیکها است.
وی افزود: مصرف آنتیبیوتیکها زمانی که بدن به آنها احتیاج ندارد، نه تنها مفید نیست بلکه میتواند باعث بروز مقاومت هم شود. به عنوان مثال اکثر موارد گلودرد ویروسی بوده و نیاز به مصرف آنتیبیوتیک ندارد.
سرپرست گروه ارزیابی فناوری سلامت و مطالعات مدیریتی و اقتصادی یکی دیگر از دلایل بروز مقاومت به آنتی بیوتیک ها را استفاده نادرست از آن عنوان کرد و گفت: باکتریها از هر فرصتی برای تکثیر استفاده میکنند. در این شرایط اگر فرد مصرف داروی خود را فراموش کند (یک یا چند روز)، درمانش را زودتر از زمانی که پزشک معالج در نظر گرفته قطع کند یا از آنتیبیوتیک مناسب استفاده نکند (مثلاً داروی فرد دیگری را مصرف کند) باکتریها شروع به تکثیر کرده و در روند تکثیر با تغییرات و جهشهایی که اتفاق میافتد، نسبت به برخی آنتیبیوتیکها مقاوم میشوند.
نظر شما